Trencaclosques i Jocs Educatius

CONEIX ELS 8 BENEFICIS DE FER TRENCACLOSQUES PER ELS TEUS FILLS!

Els puzles són una activitat molt recomanable, que produeix nombrosos beneficis psicològics i cognitius. Compartir estones amb els petits fent puzles ajuda a estimular el vincle afectiu entre educadors, pares i nens.

1 Desenvolupen la memòria visual. Els nens fixen el model d'un puzle que volen realitzar en la seva memòria visual per poder desenvolupar-ho. Si s'entrenen amb diferents puzles i intenten mirar-ho les menors vegades possible aniran desenvolupant aquesta memòria que tant els farà falta en els seus futurs aprenentatges.
2 Desenvolupen la concentració. Quan els nens fan un puzle, observen i exploren els objectes que tenen al seu al voltant, millorant la seva atenció i concentració. A més, aprendran a organitzar informació i conceptes.
3 Reforcen el pensament lògic. A més d'aprendre conceptes escolars com a nombres, lletres, formes, animals, colors, objectes, etc.
4 Estimula l'habilitat espacial i matemàtica. S'ha comprovat que realitzar puzles de forma habitual potencia les habilitats espacials. S'entén com a habilitats espacials com l'habilitat de pensar en imatges en tres dimensions i així transformar-les i rotarlas en el nostre cervell amb major facilitat. D'aquesta manera el nen tindrà una major sensibilitat per treballar amb figures i formes mentalment. Aquesta habilitat ajudarà en el desenvolupament de capacitats per a la ciència, tecnologia i les matemàtiques.
5 Milloren el desenvolupament motriu. Quan els nens realitzen puzles han d'agafar les peces i col·locar-les en el lloc que correspon estimulant la coordinació mà-ull i entrenant a fer la pinça amb el polze i l'índex. La manipulació de les peces ajudarà en el desenvolupament de la futura escriptura.
6 Ensenya autocontrol, relaxació i reflexió. El nen ha de concentrar-se tant amb el que té davant que aprendrá a autocontrolarse i a reflexionar abans d'actuar. Per molt que vulgui posar una peça, no ha de fer-ho fins que estigui segur.
7 Millora l'autoestima i la creativitat. Realitzar un puzle és un repte i un orgull per al nen. El nen a través de la tolerància entrenarà situacions frustrants quan hi hagi dificultats de completar-ho. Millora el raonament així com la resolució de problemes.
8 Aprenen a sintetitzar la informació rebuda de l'entorn. Amb la imatge general han de localitzar cadascuna de les peces i amb elles aconseguir formar el model.

A més, segons recerques recents, realitzar puzles des de la infantesa podria prevenir del desenvolupament de problemes de memòria en la vellesa.
Així que, a partir de l'any i mig els més petits poden experimentar, de manera lliure fent els seus primers puzles. No hi ha res com veure una cara feliç d'un nen per l'orgull d'aconseguir un repte.